Kış başladı, ne kadar da güzel kar yağıyor her yer bembeyaz diye sevinemiyoruz artık, çünkü soğuk hava önüne geçilemez hastalıkları da beraberinde getiriyor. Her ne kadar koruyucu ilaçlar da alsak toplu taşıma araçları, kapalı alışveriş merkezleri ve çalışma ortamlarımız gereği havadan vücudumuza mikropların girişini engelleyemiyoruz.
Ancak bedenimizi sadece mevsimsel değil devamlı sağlıklı beslenmeye, spor yapmaya ve bitkisel karışımlarla desteklemeye başlarsak sonucun değiştiğini görebiliyor olacağız. Gelin hep birlikte ilk adım olarak (spora başladığınızı düşünüyoruz zaten) kendimize içimizi ısıtacak, boğaz ağrılarımızı dindirecek ve en önemlisi ruhumuzu dinginleştirecek kış çaylarını hazırlayalım. Yapmanız gereken çok basit haydi tariflerimizi inceleyin ve harekete geçin.
Kış Çayı Tarifi 1 BALLI
Malzemeler:
Yarım çay bardağı kuşburnu
2 yemek kaşığı hibisküs otu
1 adet rulo tarçın
3 adet karanfil
1 tutam ıhlamur
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı bal
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Bal ve limon suyu haricindeki bütün malzemeleri bir demlikte kaynatın. Çayı, iki fincana paylaştırın ve biraz ılınınca her bir fincana bir yemek kaşığı bal ekleyip, limon ilavesi ile servis yapın.
Kış Çayı 2 PAPATYALI
Malzemeler:
4 su bardağı su
2-3 adet ada çayı çiçek halinde olan
8 adet hatmi çiçeği
1 tatlı kaşığı hibiskus
1 tatlı kaşığı papatya
3 yemek kaşığı ıhlamur
5 yaprak okaliptus yaprağı
7 adet karanfil
6 adet tane karabiber
bir tutam ekinezya
Yapılışı:
Önceden kaynattığımız 4 bardak suyun içine tüm bitkiler ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Sonrasında 5 dakika kadar demlenmeye bırakılır ve afiyetle içilir.
Kış Çayı 3 En etkilisi
Malzemeler
50 gr ıhlamur
20 gr adaçayı
1 çubuk tarçın
2 parça zencefil
5 adet karanfil
50 gr kuşburnu
30 gr hibisküs
5 yaprak okaliptüs
10 tane papatya
Hazırlayacağımız bu bitki karışımı size yaklaşık bir hafta yetecektir. Karıştırdığınız bitkileri bir kavanoz içerisinde sakladığınız takdirde tazelikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamazsınız .Karışımı bir hafta kullanacağınızı varsayarsanız beşte biri kadarını demlik içerisinde kaynayan suya atıp 1-2 dakika kaynattıktan sonra 3 dakika kadar demlenmeye bırakın, biraz ılınınca zevkinize göre bal ya da pekmez ile tatlandırarak keyifle için.
Tarifleri hazırlayıp içitikten sonra sevdiklerinizle de paylaşın , paylaşın ki onlar da hastalıklarla doğal yollarla mücadele edebilsinler.
Afiyet olsun
Sağlıkla sporla kalın