Ataşehir: 0545 286 3272

Diyabet Hastaları İçin Beslenme Programı

SAAT BAŞI BİR BARDAK SU
 

SABAH

06:00-06:30 = 1 bardak süt + 2 tam ceviz

08:00-08:30 = 2-3 dilim ekmek ( tam çavdar / tam tahıl / tam buğday )

Peynir ( Dil peyniri / lor peyniri / az yağlı peynir çeş. )  2 parmak kadar

Yumurta ( Haftada 2 gün tam, diğer günler sadece beyazı )

4-5 adet zeytin

Mevsim yeşillikleri / turp / havuç

Şekersiz çay

 

ARA ÖĞÜN

10:30-11:00 = 1 avuç beyaz leblebi veya 1/2 paket form bisküvi veya 1 dilim ekmek + peynir veya 2 adet kepekli galeta veya 1 adet küçük boy meyve

 

 

ÖGLE

13:00-13:30 = 1 kepçe çorba + 2 dilim ekmek } 3 dilim ekmek

Sebze yemeği ( patates, bezelye, kurubaklagil, mercimek, yer alması hariç* ) ve / veya salata / söğüş

Et / tavuk / balık = ızgara / haşlama / fırında

Haftada 1-2 gün kırmızı et ( iki el ayası miktarında )

2 yemek kaşığı yoğurt / ayran

 

 

ARA ÖĞÜN

16:00-16:30 = Çavdarlı tost / sandviç veya 1 paket altın çörek veya 1 paket form bisküvi veya 1/2 paket form bisküvi + 1 adet küçük boy meyve

 

 

AKŞAM

19:00-19:30 = 1 kepçe çorba + 2 dilim ekmek } 3 dilim ekmek

Sebze yemeği ( patates, bezelye, kurubaklagil, mercimek, yer alması hariç* ) ve / veya salata / söğüş

Et / tavuk / balık = ızgara / haşlama / fırında )

Haftada 1-2 gün kırmızı et ( iki el ayası miktarında )

2 yemek kaşığı yoğurt / ayran

( Öğle yemeği ile aynı)

 

ARA ÖĞÜN

21:30-22:00 = 1 adet küçük boy meyve + 1 bardak süt / yoğurt