SAAT BAŞI BİR BARDAK SU
SABAH
06:00-06:30 = 1 bardak süt + 2 tam ceviz
08:00-08:30 = 2-3 dilim ekmek ( tam çavdar / tam tahıl / tam buğday )
Peynir ( Dil peyniri / lor peyniri / az yağlı peynir çeş. ) 2 parmak kadar
Yumurta ( Haftada 2 gün tam, diğer günler sadece beyazı )
4-5 adet zeytin
Mevsim yeşillikleri / turp / havuç
Şekersiz çay
ARA ÖĞÜN
10:30-11:00 = 1 avuç beyaz leblebi veya 1/2 paket form bisküvi veya 1 dilim ekmek + peynir veya 2 adet kepekli galeta veya 1 adet küçük boy meyve
ÖGLE
13:00-13:30 = 1 kepçe çorba + 2 dilim ekmek } 3 dilim ekmek
Sebze yemeği ( patates, bezelye, kurubaklagil, mercimek, yer alması hariç* ) ve / veya salata / söğüş
Et / tavuk / balık = ızgara / haşlama / fırında
Haftada 1-2 gün kırmızı et ( iki el ayası miktarında )
2 yemek kaşığı yoğurt / ayran
ARA ÖĞÜN
16:00-16:30 = Çavdarlı tost / sandviç veya 1 paket altın çörek veya 1 paket form bisküvi veya 1/2 paket form bisküvi + 1 adet küçük boy meyve
AKŞAM
19:00-19:30 = 1 kepçe çorba + 2 dilim ekmek } 3 dilim ekmek
Sebze yemeği ( patates, bezelye, kurubaklagil, mercimek, yer alması hariç* ) ve / veya salata / söğüş
Et / tavuk / balık = ızgara / haşlama / fırında )
Haftada 1-2 gün kırmızı et ( iki el ayası miktarında )
2 yemek kaşığı yoğurt / ayran
( Öğle yemeği ile aynı)
ARA ÖĞÜN
21:30-22:00 = 1 adet küçük boy meyve + 1 bardak süt / yoğurt