Yulafı beslenme düzeninize bir şekilde dahil etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Yulaf yüksek miktarda aminoasit içerir bu da karaciğerde lektin üretimini uyararak vücudumuzdan toksinlerin atılmasını sağlar. Yulaf yoğun lifli bir besin olduğu için yağ birikintilerinin önüne geçmiş olur böylece yağın yol açtığı kalp sorunları ve kolesterolle karşılaşma riskimizi düşürür.
Sindirim sorunlarını minimuma indirdiği bilinmektedir. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra sindirim ile ilgili problem yaşıyorsanız yulafı beslenmenize dahil etmeniz safra kesesi asitlerini azalttığından sorununuza yardımcı olacaktır. Yulaf kabızlığı önlediği gibi yavaş emilen karbonhidratlar açısından zengin olduğu için yeme isteğinin gecikmesini de sağlar. Bu da diyet yapmaya başlayanlar için yulafın iyi bir alternatif olduğunu gösterir.
Yulaf ezmesini tüketmenin farklı yöntemleri mevcuttur.
Yulaf ezmesi karışımı: Elma, muz, süt (veya yoğurt) ve bir çorba kaşığı yulaf ezmesini blendıra koyun ve iyice karıştırın. Bu mükemmel karışımı günün herhangi bir zamanında tüketebilirsiniz böylece vücudunuz daha sağlıklı olacaktır
Krep: tercihe göre tuzlu veya tatlı olabilir. Bir miktar yulaf ezmesini sütle karıştırarak hazırlayın, daha sonra sebze ve baharat veya reçel ile tatlandırın.
Yulaflı kurabiyeler atıştırmalık için mükemmel bir alternatiftir. Aşağıda çok pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi paylaşıyoruz. Bu tarifi dilediğiniz şekilde lezzetler katarak çeşitlendirebilirsiniz. Kalorisini çok arttırmamak koşuluyla biraz damla çikolata bile eklenebilir. Her defasında farklı bir kuru meyveyle denemenizi tavsiye ediyoruz.
YULAFLI KURABİYE TARİFİ
Yulaflı Kurabiye Malzemeleri
200 gr. oda sıcaklığında tereyağı
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
3 su bardağı un
3 su bardağı yulaf
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
2 su bardağı kuru yaban mersini/kuru meyve
½ su bardağı dövülmüş fındık
Tereyağı ve şekerleri iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
Geri kalan tüm malzemeleri ekleyip hamur elde edin. Bir kaşık ile hamurdan parçalar alıp aralıklı olacak şekilde tepsinize yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Çıkarınca 5-10 dk bekletin.
İşte bu kadar kolay ve sonuç gerçekten çok lezzetli. Bu kurabiyelerden ara öğün olarak yağsız süt ile 2 adet tüketebilirsiniz.
Sporla kalın
Go Gym Çekmeköy